SLV NEW TRIA

SLV NEW TRIA: Altijd de juiste downlight
Taal: Nederlands Langue : Francais
Home | Conversie | Keuzehulp | Praktijksituaties | Contact

Functionele basisverlichting in de keuken

In de keuken is goed licht essentieel om te zien wat je doet. Daarnaast dient verlichting bestand te zijn tegen damp en rondspattend water. Met NEW TRIA kun je hier aan voldoen.

De NEW TRIA plafondspots van SLV zijn al jaren een topseller binnen ons assortiment. En recent is deze productfamilie helemaal vernieuwd. De oude, vertrouwde, eenvoudige, maar breed toepasbare inbouwring, wordt nu gecombineerd met een modulaire opbouw, extra keuzevrijheid en moderne technologie. Al die mogelijkheden kunnen leiden tot keuzestress. Maar geen paniek! Aan de hand van enkele praktische voorbeelden helpen we je op weg bij het vinden van de juiste downlight.

Het gebruik van inbouwspots in de keuken biedt de mogelijkheid om functionele verlichting te combineren met een stijlvolle uitstraling. Daarbij maak je enkele praktische afwegingen.

Aangezien de keuken een omgeving is waar vocht en dampen aanwezig kunnen zijn, kies je rondom het fornuis en de wasbak inbouwspots met een geschikte IP-rating (Ingress Protection). Een hogere IP-rating, zoals IP44 of hoger, is ideaal.

Plaats inbouwspots boven werkbladen om voldoende helderheid te bieden tijdens het koken en snijden. Richt het licht daarbij naar beneden om schaduwen te minimaliseren. Gebruik eventueel ook spots om keukenkasten of specifieke decoratieve elementen te accentueren. Dit voegt sfeer toe en kan helpen bij het vinden van items in de kasten.

Je kunt overwegen om inbouwspots met een neutrale kleurtemperatuur (rond 4000K) te gebruiken, voor een heldere en functionele verlichting in de keuken. Kies dimbare verlichting om de lichtsterkte aan te passen aan verschillende activiteiten, zoals koken, eten en sociale momenten.

En even praktisch: kies armaturen en materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn, aangezien de keuken gevoelig is voor vet en vuil.

Welke NEW TRIA kies je dan?

Wist je dat onze NEW TRIA onder andere verkrijgbaar is in een IP65 beschermde variant waarbij de voorzijde geheel is voorzien van een decoratieve glasplaat? Ideaal rondom het fornuis of kookeiland. Even met een vochtige doek er langs om vuil en vet eenvoudig weg te vegen. Bovendien is een IP65 inbouwring bestand tegen dampende pannen en spetters.

Boven werkvlakken zou je in de NEW TRIA inbouwring de NEW TRIA multi-wattage led module kunnen gebruiken, waarop je de kleurtemperatuur kunt instellen op 4000 Kelvin. Deze module is bovendien fase-dimbaar.