SLV NEW TRIA

SLV NEW TRIA: Altijd de juiste downlight
Taal: Nederlands Langue : Francais
Home | Conversie | Keuzehulp | Praktijksituaties | Contact

Badkamerverlichting voor een oase van rust

Transformeer je badkamer in een oase van rust en ontspanning met NEW TRIA plafondspots van SLV.

De NEW TRIA plafondspots van SLV zijn al jaren een topseller binnen ons assortiment. En recent is deze productfamilie helemaal vernieuwd. De oude, vertrouwde, eenvoudige, maar breed toepasbare inbouwring, wordt nu gecombineerd met een modulaire opbouw, extra keuzevrijheid en moderne technologie. Al die mogelijkheden kunnen leiden tot keuzestress. Maar geen paniek! Aan de hand van enkele praktische voorbeelden helpen we je op weg bij het vinden van de juiste downlight.

Er is één heel belangrijk aspect wanneer je het hebt over verlichting in een badkamer: vochtbestendigheid. In een badkamer is het nu eenmaal vochtig… water, condens, spetters… Niet elk elektronisch apparaat kan daar tegen. De mate van bestendigheid tegen vocht (en stof) wordt uitgedrukt in een zogenaamde IP-waarde. Hoe hoger dit nummer, hoe beter de bescherming.

Een badkamer wordt opgedeeld in een aantal denkbeeldige zones. En voor elke zones geldt een bepaalde IP-waarde, waaraan je verlichting moet voldoen. In en rond een douche en boven de badkuip zul je bijvoorbeeld IP65 of hoger moeten gebruiken. De zone direct daarbuiten en bijvoorbeeld rond een wastafel vereist minimaal IP44. Ben je ver verwijderd van waterbronnen, spetters en condens, dan volstaat IP21.

Daarnaast wil je verlichting in een badkamer kunnen dimmen. Want soms heb je meer licht nodig, bijvoorbeeld bij het aanbrengen van make-up. Maar wanneer je in bad licht, waan je je in een oase van rust als je de intensiteit van de verlichting omlaag kunt brengen. Liefst in een extra warm witte kleur.

Gebruik spots met een brede lichtbundel (60 graden) en verdeel ze over het plafond zodat er een gelijkmatige verlichting ontstaat. Zorg ervoor dat, wanneer je in bad ligt, je niet rechtstreeks in een lichtbron kijkt. Dat is niet prettig.

Welke NEW TRIA kies je dan?

Je kunt je badkamer in een oase van rust omtoveren met behulp van de IP65 inbouwringen van NEW TRIA. Deze zijn dus geschikt voor alle zones in de badkamer. Of je daarbij kiest voor een uitvoering met decoratief glas of niet, is een kwestie van persoonlijke smaak. Let wel op: de IP65 inbouwringen zijn niet kantelbaar. Je profiteert natuurlijk van de geringe inbouwhoogte – je hebt maar enkele centimeters nodig om de spot en driver in het plafond weg te kunnen werken. Gebruik de NEW TRIA led module met dim-to-warm functie. Zo zal bij het dimmen niet alleen de intensiteit van het licht veranderen, maar ook de kleurtemperatuur. Voor een extra aangename sfeer in je badkamer. Of je kiest voor de GU10 module, waarin je een (smart) lichtbron van jou keuze kunt verwerken.